Labo onderzoek
Of het nu gaat om urine, ontlasting, bloed of weefselonderzoek: in veel gevallen kunnen we zelf onderzoeken wat de klachten bij uw huisdier veroorzaakt.
Een volledig onderzoek
Wij hebben een goed uitgerust laboratorium waar we een volledig bloedonderzoek en urine- en ontlastingsonderzoek kunnen uitvoeren. Dit is belangrijk bij ziekte, maar ook zeer nuttig om juist de gezondheid op te volgen. Zo voeren wij vaak pre-anesthetische bloedonderzoeken uit voorafgaand aan een narcose. Ook screenen wij oudere patiënten in het kader van geriatrische begeleiding. Op deze manier kunnen we eventuele afwijkingen al in een vroeg stadium vaststellen en hierop inspelen, zodat uw huisdier nog langer bij u kan blijven.
Goed onderzoek zorgt voor heldere uitslagen
Voor de begeleiding van de vruchtbaarheid bij de teef kunnen wij progesterongehaltes op de praktijk meten. De uitslag is binnen een halfuur bekend en u weet meteen of en wanneer een eventuele dekking ingepland kan worden.
Urineonderzoek
Urineonderzoek vertelt ons ook heel veel: zo kunnen we een beeld krijgen van de blaas- of prostaatgezondheid of van hoe de nierfunctie is. Ook kunnen we kijken of er glucose (suiker) in de urine zit. Bij onze ouderdomscheck zitten bloed- en urineonderzoek samen in één pakket.
Ontlastingsonderzoek
Ontlastingsonderzoek is een zeer belangrijk onderzoek binnen de geneeskunde van de gezelschapsdieren. Er bestaan immers meerdere parasieten die, vooral bij puppy’s en kittens, zeer schadelijk kunnen zijn. Daarnaast kunnen mensen met een verminderde afweer (zoals jonge kinderen) ook een wormenlarvenbesmetting oplopen. Preventieve ontworming aangepast aan de levenswijze van uw huisdier is zeer belangrijk om ze onder controle te houden. Hier geven we graag advies over. Eéncellige parasieten zoals Giardia of Coccidiose kunnen wij ook diagnosticeren met dit onderzoek. Indien er een besmetting vastgesteld wordt adviseren wij een aangepaste behandeling.