Gezondheidscontrole + vaccinatie + vaccinatie check

Met een jaarlijkse controle kunnen we beginnende gezondheidsklachten tijdig opsporen en een effectief behandelplan opstellen.

Een gezond huisdier

Tijdens een gezondheidscontrole wordt uw huisdier van kop tot staart goed nagekeken. We controleren ogen, oren, het gebit, luisteren goed naar het hart en de longen, voelen aan de lymfeklieren, bekijken huid, vacht en nagels. Bij puppy’s en kittens wordt er speciale aandacht besteed aan de stand van de gewrichten, de navel, staart, testikels bij het reutje of katertje en wordt de microchip gecontroleerd als die aanwezig is.

Jaarlijkse controle

Wij raden aan om minstens één keer per jaar uw huisdier te laten controleren. “Waarom?”, denkt u misschien. “Ik ga toch ook niet elk jaar naar de huisarts?“ Nu, belangrijk om te beseffen is dat één jaar voor uw huisdier gelijk staat aan verschillende jaren bij ons. Huisdieren verouderen nu eenmaal veel sneller dan wij. In die periode kan er zeker al een hartruisje zijn ontstaan of een gaatje in een kies. Dieren houden kun kwaaltjes vaak ook liever verborgen.

Vaccinatie

Bij de gezondheidscontrole wordt er, samen met u, beslist of er vaccinaties worden geplaatst. Wij vinden het belangrijk om uw huisdier te beschermen tegen infectieziekten. Leptospirose bijvoorbeeld is zelfs besmettelijk voor de mens en wordt nog regelmatig vastgesteld in Nederland. Wij plaatsen niet klakkeloos elk jaar de “cocktail”. Wij vaccineren op maat en leggen waar nodig uit om welke ziektes het gaat.

Hoewel vaccineren niet schadelijk is voor uw huisdier, kunnen we, als u liever niet volgens het schema wil vaccineren,een bloedstaal nemen en controleren hoe hoog de bescherming nog is tegen de Hondenziekte, Besmettelijke Leverziekte (Adenovirus) en het Parvovirus. Als de zogenaamde “titer” nog goed is, kunt u de vaccinatie uitstellen. Dit geldt niet voor Leptospirose of Kennelhoest. Bij katten kunnen we ook een titelbepaling uitvoeren. Maar hier wordt het bloedstaal opgestuurd naar een extern labo.

 

×