Chirurgie, orthopedie & gebitsbehandelingen

Dierenkliniek Terneuzen beschikt over een vakkundig team dierenartsen gespecialiseerd in chirugie, die vrijwel alle mogelijke operaties kunnen uitvoeren.

Een goed uitgeruste operatiekamer

Wij hebben een goed uitgeruste operatiekamer met moderne anesthesie- en monitoringapparatuur zodat uw huisdier zo goed mogelijk wordt opgevolgd. Het toeval wil dat al onze dierenartsen zeer graag opereren en er dus ook ervaren in zijn. Onze paraveterinairen zijn dan weer goed getraind om de narcose nauwlettend in de gaten te houden en waar nodig ook als operatieassistente op te treden.

Orthopedie

Als er een probleem is met de botten en/of de gewrichten van uw huisdier dat geopereerd moet worden, komt er een orthopeed naar onze kliniek om deze operatie uit te voeren. Zo hoeft u zelf niet altijd ver te rijden voor een doorverwijzing. Voor sommige specifieke chirurgische procedures kan dit echter soms wel nodig zijn. In dat geval wordt u altijd zo goed mogelijk begeleid door ons.

Onze dierenarts Alexander Steyaert volgt momenteel een opleiding binnen de de orthopedie bij de European School for Advanced Veterinary Studies. Dus binnenkort zal hij ook meer en meer deze ingrepen uitvoeren.

Gebitsbehandelingen

Het is zeer belangrijk om het gebit van uw huisdier goed te verzorgen. Een stinkende adem is niet normaal, ook niet bij een hond of een kat. Tandplak wordt tandsteen en dit geeft tandvleesontstekingen die er weer voor zorgen dat tanden en kiezen los komen te zitten.

Bij dierenkliniek Terneuzen hebben we een uitgebreid gamma aan gebitsverzorgingsproducten: enzymatische kauwstrips, tandpasta voor dieren, speciale (vinger)tandenborstels, spray voor de tanden en speciaal wateradditief dat je aan het drinkwater toevoegt en de vorming van tandplak vermindert.

Voorkomen is beter dan genezen, maar als er toch tandsteen ontstaan is of als er resorptie (gaatjes) aangetroffen wordt, zullen wij u aanraden dit te laten behandelen. Gebitsbehandelingen vinden plaats onder narcose aangezien het soms gevoelig of pijnlijk is en het dier volledig stil moet liggen. Bovendien maken we vaak dentale röntgenfoto’s van de tanden en kiezen. Zo kunnen we goed beoordelen wat er onder het tandvlees gebeurt. Bij het ophalen van uw dier krijgt u een uitgebreid verslag mee waarop staat wat er precies gebeurt is. Iedereen van ons kan een gebitsbehandeling uitvoeren, maar vooral Sofie en Alexander zijn er zeer bedreven in.

×