Algemene informatie

Vetplan® een abonnement op je dierenarts

Het Vetplan® is een soort abonnement op je dierenarts. Voor een vast bedrag per maand krijgt uw huisdier alle preventieve zorg die nodig is om uw huisdier zo gezond mogelijk te houden. Inbegrepen in het Vetplan® zit een gezondheidscontrole bij de dierenarts met daarbij de jaarlijkse vaccinaties tegen besmettelijke ziekten en voor het hele jaar antiparasitaire middelen tegen wormen, vlooien en teken. Ook krijgt u een gezondheidscontrole bij de paraveterinair waarbij er onder andere gekeken wordt naar het gebit, de nagels en het gewicht van uw huisdier.

Wat kan ik verwachten van Vetplan®?

Tijdens deze bezoekjes kunt u allerhande vragen stellen over bijvoorbeeld gezondheid, voeding en beweging. Ook bieden we het meer uitgebreide Vetplan® Plus aan, hierin zit er een jaarlijks bloedonderzoek, urineonderzoek en bij katten een bloeddrukmeting. Mogelijke gezondheidsproblemen worden door deze extra controles in een vroeger stadium ontdekt, waardoor ze vaak beter te behandelen zijn. Zo kunnen we veel vroeger ingrijpen als er iets is. 

Korting

Hiernaast krijgt u met het Vetplan® korting op alle andere zorg, bijvoorbeeld voor gebitsbehandelingen of als uw huisdier ziek is en daarvoor een behandeling nodig heeft.  

Het Vetplan® is geen verzekering en biedt geen dekking als uw huisdier plotseling ziek wordt. Als u geïnteresseerd bent, laat het zeker weten als u bij ons op de praktijk bent. Wij kunnen het met enkele muisklikken opstarten. U betaalt uw eerste maand op de kliniek en vervolgens wordt er maandelijks een bedrag per incasso afgeschreven. We bieden het Vetplan® aan voor honden, katten en konijnen.  

Verzeker je huisdier

U kunt uw huisdier verzekeren voor onverwachte en soms ook verwachte medische kosten. Als uw huisdier ziek wordt, zijn er soms onderzoeken en meestal behandelingen of medicatie nodig. Als uw huisdier iets breekt, moeten er röntgenfoto’s gemaakt worden en moet er soms een orthopedische operatie uitgevoerd worden om de breuk te fixeren. Ook zijn er veel chronische aandoeningen die levenslang aanwezig blijven; denk maar eens aan epilepsie, allergische huidaandoeningen en op latere leeftijd schildklierproblemen, artrose of nierproblemen.

Vergoeding

We merken dat de kosten vaak een rem zijn om uw huisdier te laten onderzoeken of behandelen, waardoor de levenskwaliteit soms minder goed is of het leven zelfs eerder beëindigd moet worden. Als u uw huisdier verzekert, worden de kosten vaak voor het grootste deel vergoed. 

Aan iedereen die twijfelt zeggen we: verzeker uw huisdier toch zeker het eerste levensjaar. Ze maken dan vaak de meeste avonturen mee (chocola eten, pups die uit je armen springen…) en vaak komen chronische ziektes in het eerste jaar tot uiting. Als je huisdier eenmaal ziek is, kan je hem of haar op dat moment daar niet meer voor verzekeren. 

Goed verzekerd

Enkele verzekeraars waar wij goede ervaringen mee hebben zijn Ohra en Figo (vroeger Petplan). Figo biedt zelfs volledig vrijblijvend een maand gratis verzekeren aan als uw huisdier tussen 7 weken en 7 maanden oud is en gezond is bevonden tijdens de gezondheidscontrole. Voor meer informatie klikt u op Probeer onze verzekering 1 maand gratis! | figopet.nl 

×